DET SJUKA SKÖNHETSIDEALET

2013-03-05 @ 19:05:43 / INSPIRATION
Idag kan man inte säga att det är fint att vara smal, då tar de som inte är smala åt sig och blir arga, man kan även inte säga att det är fint att vara ''kurvig'' om vi nu ska säga så, för då blir de som inte är kurviga arga och att säga att man duger precis som man är går inte heller, för då blir de som inte tycker att de duger arga. Skönthetsidealet är något vi varje dag stöter på t.ex. inom media/tv, och om inte i något av detta så finns det i många tjejers huvud. Vem är det som har skapat dessa ideal? Inte männen i varje fall. För om du frågar en man/kille så kommer han säga att han inte vill ha en tjej smal som en pinne att titta på, utan en tjej med fina kvinnliga kurvor, och någon som är nöjd med sig själv, självförtroende är sexigt. Men trots bekräftelse låter dessa redigerade bilder i tidningarna påverka/lura oss? Det är dags att få bort den förvrängda verkligheten och förändra dessa sjuka ideal. Det är barn som blir hjärntvättade pga. skönhetsidealet. Det finns till och med 10-åringar som börjar träna och räkna sina kalorier (hör ni inte hur det låter) vart är världen och samhället på väg då? Hur kommer deras framtid se ut? Det är både barn och ungdomar som luras av den falska verkligheten, där bara snygga och ''perfekta'' människor lever, men ni måste inse - det är inte så det är!
 
 
Jag tror (eller jag vet) att det finns många som verkligen inte känner sig nöjda, inte nöjda över någonting på deras egna kropp. Det finns någonting som säger att man får inte ha för tjocka lår, magen ska vara fin och slät, helt utan fett, hyn ska vara fläckfri, överflödigt fett ska inte finnas, näsan ska vara helt rak, ögonfransarna ska vara långa som lösögonfransar, brösten ska vara stora och röven lika så - Det är inte konstigt att folk inte är nöjda när det finns så mycket krav och måsten runt omkring oss. Varför kan vi inte bara vara som dom vi har födds till? Varför ska vi operera oss, varför ska vi göra ögonfransförlängning, varför ska vi över huvud taget förändra delar på våra kroppar för att behöva vara nöjd över sig själv varför varför varför? Det låter ju bara helt sjukt. 

Det är så här det är, det sjuka skönhetsidealet som bara växer i samhället. Jag tycker det är ganska sjukt att det finns bla. debatter där man diskuterar hur kroppen ska se ut, bara för att man har en speciell kropp ska man då bli mer älskvärd än någon annan då? Ska man svälta ihjäl sig för att bli nöjd? Men om man nu svälter ihjäl sig, hur ska man då prestera när hjärnan är tömd av näring och energi? Jag tror inte att man blir nöjd bara för att man svälter sig själv, det finns alltid något man vill ändra på. Detta beteende kallas för aneroxi och jag tror inte alla förstår innerbörden med aneroxi och hur allvarligt det faktiskt är. Men allt detta inom skönhetsidealet är sjukt, rent av sjukt och det är hemskt att alla påverkas av det dag in dag ut, överallt. Det gäller att ha ett bra självförtroende som kan ''skjuta bort'' alla dåliga tankar och allt påverkande från media, det är inte lätt, självförtroende är inget man får bara sådär, det är något som man får jobba sig till och det kan ta lång tid, men det är värt de- Mer värt än att svälta ihjäl sig för att inbilla sig själv att man är bra nog. 
 
Jag vill bara försöka få folk att vara nöjda med sig själva och att ha ett bra självförtroende, att ha en kropp med kurvor och en personlighet med grymt självförtroende, är enligt mig såå mycket bättre!! Alla ni är bra precis som ni är!
 
Kommentarer
Postat av: L

Mycket bra inlägg!!! <3 Kram

2013-03-06 @ 10:39:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0